En orgie i intimisering?

tori_amos1Apropos min artikkel om kvinnelige singer-songwritere i Dagbladet i dag:
Jeg fikk nettopp et tips om et skrekkelig eksempel på en nedvurderende anmeldelse, hentet fra nettstedet Groove.no. I sin anmeldelse av artisten Pica Pica trekker journalisten fram verdensstjernene Joni Mitchell, Suzanne Vega, Carly Simon og Tori Amos som eksempler på hvor fryktelig kvinnelige musikere kan låte.
«…altfor ofte gjennom rockens historie har man blitt presentert for naive syngedamer med pretensiøse tekster og kunstneriske ambisjoner som vil fortelle deg om følelsene sine, kjærlighetsproblemene sine og livsanskuelsene sine. Det hele blir en orgie i intimisering, i musikalsk form presentert gjennom visesang/viserock, soft jazz, og denslags. Navn som Joni Mitchell, Suzanne Vega, Carly Simon og Tori Amos er bare noen av disse svulstige, nærhetspustende artistene som det ofte kan bli utrolig kjedelig å høre på….»

http://groove.no/html/review/48589389.html

4 svar

  1. lol, tidenes latterligste anmeldelse? i think yes.

  2. Haha, også Joni Mitchell da. Sterkere kvinnelig artist skal man lete lenge etter. Hvis Groove.no ikke kan se noe kvalitet i henne så kan de ikke se kvalitet i noen kvinnelig artist noensinne. Men det er kanskje sånn at menn føler seg truet av fremmede kvinner som snakker om ting som treffer dem. Det gjør jeg ihvertfall 😀

  3. Så vet man at man ikke skal kjøpe de platene den anmelderen liker….

  4. Ang artikkelen din i db:
    Som anmelder har en bare ansvar for å uttrykke sine egne meninger. Har du noen gang hørt om en helt objektiv anmeldelse? Høres ikke særlig spennende ut, gjør det?
    Problemstillingen din som bygger på at kvinnelige singer/songwriter artister blir diskriminert(?) faller på sin egen urimelighet. Ta et helt tilfeldig utvalg omtaler og du vil fort se at de fleste anmeldere er like krasse i kritikken mot alt og alle de ikke liker. En kan ikke sette seg ned å grine fordi en løk med to års utdannelse innen journalistikk på nkf sier at joni mitchell suger. For min del kunne du like gjerne skrevet en artikkel om de stakkars shoegazerne fra Drammen som har det vanskelig fordi de ikke har blitt ukas urørt enda. Alle artister opplever motgang. Og det er rart du ikke trekker frem noen av de overhypede svenske artistene som har hatt stor suksess. Som feks lykke li, The Knife. Synes du har skrevet noe bra tidligere, og det er derfor synd at dere er så lite selektiv i valg av tema her. Kudos for at du faktisk greier å gjøre et så døvt emne til en mildt underholdene artikkel. Dette er rettet som konstruktiv kritikk. Takk for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: