Om boka «Født feminist» (Gyldendal, 2014)

Skrevet om ”Født feminist”

”Engasjerende, morsomt og tankevekkende om feminisme.” Mari Nymoen Nilsen, VG

”Godt sett, godt oppsummert, godt skrevet. «Født feminist» lykkes i å være skarp, kritisk og personlig uten å framstå som sutrete – et kunststykke i seg selv.” Gerd Elin Stava Sandve, Dagavisen

”Å lesa Født feminist av Marta Breen gjorde like stort inntrykk på meg som å lesa ”Under det rosa täcket ”av Nina Björk da den kom på 90-talet.” Ingrid Baltzeren, Tidsskriftet Rødt!

«Marta Breens bok er det beste utgangspunkt for en tredje feministisk bølge i Norge. (…) Nettopp når vi trenger det, slår Marta Breen til og gir nytt liv til kampen. Dette er rett dame på rett plass – de rette ordene til rett tid.» Rita Løvseth Sandnes, Prosa.

«Marta Breen skriver så det spruter, hun er en utmerket kåsør; lett, vittig og smart.» Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad.

”Breen kikker på samfunnet med et sympatisk og ofte humoristisk skråblikk, og byr på sammensatte, men lette forklaringsmodeller og gode spissformuleringer. Når hun i tillegg blir konfronterende, er hun befriende tydelig.” Tina Åmodt, Klassekampen

«Marta Breen stiller gode spørsmål. Og hun svarer enda bedre. Det er morsomt. Og lett.  (…) Boka får deg til å nikke gjenkjennende. Til å bli forbanna. Og til å le høyt når hun setter ting på spissen.» Anette Os, Fædrelandsvennen

«En viktig bok, les den. Det står faktisk noe på spill.» Helga Lilleland, Varden

bokInfo fra forlagets side.  Boka kan bestilles her.

14 svar

 1. Takk for din stemme på Debatten 27.2 på NRK. Ikke alle klarer å snakke om dette på ditt nivå, men tro meg, jeg er helt med! Du inspirerer!

  1. Tusen takk for det, Randi!

 2. […] Om boka «Født feminist» (Gyldendal, 2014) […]

 3. Line Marie Warholm | Svar

  Om boken din står det at du «holder den feministiske fanen høyt uten å miste humøret av den grunn». Bygger ikke denne formuleringen opp under hvordan kvinner skal være søte og myke (eller i alle fall avvæpnende humoristiske), ikke sterke og sinte?

  1. Helt enig i det, Line Marie. Den formuleringen skal definitivt vekk på pocketutgaven.
   Marta

 4. Akkurat lest ferdig boken din og er helt i fyr og flamme! Du satte ord på så mye som jeg synes er sprøtt i samfunnet og ga meg også mange nye perspektiver. Takk for en glimrende bok!

  1. Tusen takk for det, Camilla! Det var veldig hyggelig å høre!

 5. Takk for interessant lesing. Du fanger tiden vi lever i godt.

  1. Takk Linda, det var et fint kompliment!

 6. Kommer med et lite kakestykke trivialitet her, men siden kjønnsroller tross alt er tema: har ingen anmeldelser fra menn vært positiv nok til å trekkes frem? Ikke ment som en spydig kommentar – det var bare noe jeg kom til å undre på da alle de ovennevnte sitatutdragene er fra kvinner. Ellers takk for interessant bok!

  1. Hei Pablo
   Takk for mail! Du har rett: Det er skjevt, for dessverre er det gjerne slik at bøker om «feminine» temaer stort sett anmeldes av kvinner. Slik har det vært med alle mine bøker.

 7. Takk for ei utruleg inspirerande bok! Kor tid kjem denne i paperback? Eg har lyst til å kjøpa den til alle damer eg kjenner..!

  1. Tusen takk for det, Åshild! Boka er allerede ute i pocket, bare å kjøpe 😉

 8. boken er intresang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: