Selvkritiske kvinner

kk2

”6 av 10 kvinner er misfornøyd med kroppen” kan Norges største kvinneblad, KK, fortelle oss. De viser til en britisk undersøkelse.

 ”Dette er jo trist å lese, for hvordan kroppen ser ut har svært lite å si i forhold til hvor godt likt vi er av andre mennesker”, skriver journalisten medfølende, før hun ramser opp hvilke kroppsdeler kvinnene er mest kritiske til – og deretter gir oss råd om hva vi kan gjøre for å forbedre nettopp disse.

Etter en liten rundtur på KKs nettsider kan jeg ikke si meg forundret over hvordan det selvkritiske fokuset på kroppsdeler forplanter seg:

kkkk4kk7kk10kk12kk17kk14kk13kk6

11 svar

  1. Ja, det er ikke måte på hva som forventes, og jeg er jammen glad jeg ikke er 17 år..

  2. Legg gjerne min blogg til din bloggroll også, http://www.fifty.no. 🙂

  3. Holder damene knyttet til damebladene lik en psykopat holder partneren avhengig: Trykker ned, trøster og løfter opp, trykker ned.

    Genialt $

  4. Det burde finnes avvenningskurer mot avhengighet av disse bladene

  5. Spot-on, Ingeborg Senneset!

  6. Dameblader er noe av det kjedeligste det går an å lese. Det blir litt som å spise Grandiosa, som smaker papir. Urk.

  7. Hei, jeg linker dette til et eget innlegg, og oppfordrer alle til å boikotte kvinne-bladene for å bli hørt!

  8. Kjempeviktig at dette temaet tas opp! Men det rammer ikke bare damer, men også menn.
    Synes imidlertid VG, Dagbladet må ta like stor del av skylda for sine stadige oppslag om kropp og utseende, og ikke minst helsefanatisme , ernæringsfanatisme osv.

    Og -,en annen ting, slike blader som nevnes ovenfor finner man til og med på venteværelset til psykologen.

  9. KK og flere Aller magasiner opplever en sterk nedgang i både abbonenter ved siden av er det utrolig utskiftning av medarbeidere i den bransjen.

    Ine T

  10. http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.11028450
    Sitat fra denne artikkelen på NRK: «Breen mener bladene aldri tar standpunkt til det hun kaller krigen om kvinnekroppen, og hun synes schizofrenien i dem er absurd.»

    Jeg bare lurer på om det er du selv som har brukt uttrykket «schizofrenien» eller om det er noe journalisten har skrevet inn? Om det er du som har brukt en allerede stigmatisert og syk gruppe som eksempel/beskrivelse av noe du finner galt ved disse kvinnebladene, syns jeg du bør gå ut offentlig å beklage dette. Det er virkelig dårlig gjort av deg å stigmatisere denne gruppen mennesker enda mer. Ambivalensen er ordet du burde ha brukt, ikke «schizofrenien».

  11. […] før pinse skrev Marta Breen et blogginnlegg om kvinnebladet KK, hvor hun påpeker at bladet kanskje ikke er helt til å stole på, når de det ene øyeblikket […]

Legg igjen en kommentar