Slik sviktet Nettavisen kvinner i 2013

slik sviktet”Slik sviktet media kvinner i 2013” skriver Nettavisen i dag. Artikkelen – som er sakset fra Huffington Post – handler om kjønnsstereotype reklamer og kvinnediskriminering i media, på film og i kulturlivet generelt.

Men ”media” er en diffus motstander. Jeg velger å omskrive saken: ”Slik sviktet Nettavisen kvinner i 2013”.

I følge Nettavisen selv er deres fokusområder ”hendelsesnyheter, politikk, økonomi og sport”. Men slike ting kan man jo lese om i alle andre aviser, så redaktør Gunnar Stavrum og hans stab har fått en bedre forretningsidé: Vi pynter alle nyhetene med kvinnekropper!

Som en patriarkatets høyborg forteller avisa sine 325 000 daglige lesere (68 prosent menn) hvilken stilling de mener kvinner bør ha i samfunnet: Avkledd og gjerne liggende på rygg eller krypende på alle fire.

Jeg har prøvd å se for meg samtalene ved kjøkkenbordet hjemme hos redaktør Stavrum og kona, Kjersti, som er generalsekretær i Norsk Presseforbund:

– Hvordan var dagen din da, Gunnar?

– Jo, i dag fikk vi veldig mange treff på saken: ”Jeg ødela porno for pappa”. Men den slo selvsagt ikke forrige ukes klikkvinner ”Sunt for kvinner å svelge sæd.”

Det må jo være en smule flaut?

blogginettbadboyssex

bloggnettblogg puppannmaridame4dameggrompeguttetursædpupperkroppblogg4kropp2 kopinettavisenrompe

10 svar

 1. Haha. Dette kommer til å fortsette helt til folk slutter å lese slike artikler..

 2. Herremin! Det er jo bare pinlig å se. Bra innlegg! Takk for at du har laget det.

 3. Dårlig artikkel

 4. […] Marta Breen – Slik sviktet Nettavisen kvinner i 2013 […]

 5. […] applauderer initiativet over, ettersom det er et stort behov for endret bildebruk i norske medier. Og siden vi er inne på norske medier som skuffer: Dagbladet […]

 6. […] gikk Nettavisens sjefsredaktør ut og sa at min bloggpost om deres mange kjønnsdiskriminerende oppslag, har bidratt til at Nettavisen nå legger om […]

 7. Fordelen med kvinnekroppillustrerte artikler er at man umiddelbart kan avskrive nettstedet som verd å bruke tiden sin på. Dersom Stavrum lar ord følge handling, kommer det til å få to konsekvenser: 1. Neanderthalerne som pleier lese Nettavisen vil finne andre medier hvor puppefrekvensen ikke er redusert. 2. Andre som måtte slumpe innom Nettavisen risikerer å kaste bort verdifull lesetid før man oppdager at man har klikket seg inn på en nettvariant av SøndagSøndag. Men faren vil nok være kortvarig, idet Stavrum fort vil oppdage at han pga punkt 1 knapt vil ha lesere igjen.

  Forøvrig ble jeg glad da jeg fant link til den lenge savnede VirrVarrbloggen på siden din. Desto større var skuffelsen (selv om det var litt komisk) da lenken viste seg å føre til et nettsted som blant annet reklamerer for slankeoperasjoner. Dersom bloggen, som blant annet inneholdt den mest hysterisk morsomme beskrivelsen av eurytmi som medisinsk behandling jeg noensinne har lest, fremdeles finnes et sted på nettet hadde det vært til stor glede om lenken ble oppdatert. Fin blogg, forresten!

 8. […] Det er forøvrig ikke første gang Nettavisen får lignende kritikk. I desember 2013 blogget Marta Breen kritisk om fenomenet «nakne damer på Nettavisen». […]

 9. […] på førstesida. Begrunnelsen var blant annet dette innlegget fra herværende blogg: «Slik sviktet Nettavisen kvinner i 2013.» Denne uka tok jeg meg en tur innom det populære nettstedet igjen, og her er noen av […]

 10. […] har tidigere kritisert Nettavisens massive interesse for kvinners lår og […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: