Én bok til:

3469431360.jpgDenne uka lanserer Jenny Jordahl og jeg vår nye tegneseriebok «Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap!»

Fra Cappelen Damms omtale:

Jordahl er kjent for sin miljøspalte i Aftenposten Junior og tegneserien Livet blant dyrene. Nå har hun illustrert boken som Breen har ført i pennen. I lys av #metoo-kampanjen og 40-årsmarkeringen av likestillingsloven, er dette et annerledes og sterkt bidrag til forståelse av og innføring i feminismen.
I Kvinner i kamp forteller Breen og Jordahl om kvinnebevegelsens dramatiske kamper, fra erklæringen av kvinners rettigheter i 1848, suffragettene og prevensjon til fredsprisvinner Malalas kamp, menneskehandel og kjønnslemlestelse. Flere land i verden har strammet inn – eller ønsker å stramme inn – kvinners tilgang til abort. Denne kampen er fremdeles høyaktuell og blir også belyst i boken.

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Faren bestemte over datteren til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer.

De tre viktigste sakene kvinnebevegelsen har kjempet for er rett til utdannelse, rett til å stemme ved politiske valg og rett til å bestemme over egen kropp.
Breen og Jordahl har samarbeidet om en rekke bokprosjekter, blant annet ungdomsboka F-ordet. 155 grunner til å være feminist (som mottok Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom i 2015) og bestselgeren 60 damer du skulle ha møtt (2016).

 

Breen og Jordahl legger lanseringen til den internasjonale kvinnedagen. Cappelen Damm inviterer viktige litterære stemmer og skarpe tenkere til debatt på Kulturhuset den 8. mars kl. 19.

Ett Svar

  1. […] leste akkurat at Marta Breen og Jenny Jordal kommer ut med en ny tegneseriebok Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap!. Den gleder jeg meg til å […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: