Speil, speil på veggen der

Illustrasjon-Reklameplakat-for-Osram-solen-Ultra-vitalux-Ill.-Dagfinn-Peikli-1940-tallet-Eier-Nasjonalbiblioteket.jpgOnsdag 7. september skal jeg snakke med Camilla Stoltenberg og Marte Spurkland på Nasjonalbiblioteket om ulike sider ved samfunnets skjønnhetsideal.

Camilla Stoltenberg er lege og direktør for Folkehelseinstituttet, Marte Spurkland er journalist og aktuell med programmet Helsekontrollen på TV2.

Synet på skjønnhet endrer seg stadig gjennom historien. I 2016 føles rommet ganske trangt – kvinnene vi eksponeres for i populærkultur og kommersielle medier er ofte veldig like: unge, glatte, slanke, überfeminine. Og dermed litt kjedelige?

Jeg tror det er mulig å utvide folks syn på hva som er vakkert, dersom vi i større grad blir eksponert for alternativer. For eksempel gjennom vakre bilder av mennesker i ulike aldre. Med ulike kroppsfasonger. Pene folk som kanskje ikke har fått tennene regulert eller ørene operert i barneskolealder. Flotte kvinner med naturlig hårvekst på naturlige steder. Og så videre. På Nasjonalbiblioteket på onsdag kommer jeg derfor til å vise fram endel eksempler på skjønnhet utenfor dagens strømlinjeformede ideal.
Håper vi ses!

Mer om arrangementet her: 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: