Jeg har redigert Samtiden!

unnamed.pngDet siste halvannet året har Ashehoug valgt å la redaktørjobben i tidsskriftet Samtiden gå på rundgang mellom utvalgte skribenter. Jeg har vært så heldig å få lov til å redigere det første nummeret av Samtiden i 2016!

Nummeret har fått tittelen ”Utenfor boksen” og inneholder flere tekster om det å bryte normer i samfunnet.

Bidragsyterne i mitt nummer er Jenny Jordahl, Gro Hammerseng, Kristin Fridtun, Shabana Rehman, Emil Flatø, Veronica Berglyd Olsen, Maria Gossé, Alexandra Pascalidou, Harald Eia og Mariken Halle.

I forbindelse med stemmerettsjubileet i 2013 ga Aschehoug ut en serie med pamfletter, og blant dem var essayet ”Min middag med Harald Eia” skrevet av filmskaperen Mariken Halle. Hun var stor Harald Eia-fan i oppveksten, men så – omtrent samtidig med at hun begynte å interessere seg for kulturelle kjønnsstrukturer – ble Harald brått opptatt av biologiske kjønnsforskjeller. De to foretok omvendte reiser, skrev hun i sin monolog. I dette nummeret av Samtiden snakker Eia og Halle ut.

De to møtes også på scenen på Aschehougs slippmarkering, torsdag 3. mars. Dørene åpnes kl 16.45, og arrangementet begynner presis kl 17. Velkommen!

 

Ett Svar

  1. Artig omslag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: