Gratulerer Bergen!

buss2.pngLike før jul kom det en gladmelding fra Bergen: Et nytt flertall i Hordaland fylkeskommune setter foten ned for avtalen om byreklame i Bergen.

Den vakre vestlandsbyen vil derfor fremdeles være (nokså) fri for visuell forsøpling fra trusereklamer, hollywoodfilmer og kosmetisk kirurgi.

Rundt 30 norske byer og tettsteder har inngått avtale med leverandører av reklame på busser, busskur, bane og bysykler. Og ingen steder har de kommersielle interesser møtt så sterk folkelig motstand som i Bergen.

 

buss.pngSå sent som i juni inngikk den reklamevennlige høyresida i fylket en kontrakt med den franske reklamegiganten JCDecaux, for å sikre busselskapet Skyss en årlig inntekt på 6,5 millioner kroner. Men nå er avtalen altså kansellert.

jcd.pngI Klassekampen uttrykker fylkestingrepresentant Mona Røsvik Strømme fra Høyre fortvilelse over vedtaket. Hun har ingen forståelse for SVs argumenter om at byreklamen kan forverre unge menneskers selvbilde:
– De fleste av dem som ser reklamen har sannsynligvis Facebook og lignende. Der er det så mye reklame at man blir litt blind for det. Man lærer seg å se vekk fra det.

Ja, det var jo en god strategi! Utsett folk for så mye visuell forsøpling at de blir både blinde og numne.

Etter 15 år med byromsreklame her i Oslo har jeg fremdeles ikke lært meg å se vekk fra det.
Så gratulerer Bergen, med et godt valg!

buss3.png

 

Ett Svar

  1. Hehe, jeg har heller ikke lært meg å se vekk ( og er heller ikke blitt blind) så flott du skriver om det, og fint å se at det er flere som ønsker mindre av reklamene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: