Veldig slank og utrolig blid

«Klar for bikini»? spør Anette Garpestad, alias bokdama, i dette velskrevne blogginnlegget om hvordan fokuset på bikinikroppen bidrar til å redusere kvinners livsglede.

Mange tror det er de typiske motebladene som leder an når det kommer til kroppspress, men jeg vil hevde at de «snille og hyggelige» familiebladene Hjemmet, Norsk Ukeblad og Allers er langt verre. Det går nemlig sjelden en uke uten av minst et av bladene har ordet «slank» på forsida.

Budskapet til landets kvinner er massivt: Det viktigste du kan oppnå her i livet er å bli slank, og du bør helst smile bredt gjennom hele slankekuren.

ny2 ny3 ny4  ny6 ny7 ny8

ny26ny25ny24ny23ny22 ny88 ny90 ny99ny5

Ett Svar

  1. Dette (altså forsidene) ser jo egentlig helt komisk ut.

    Det er så effektivt å liste dem opp på denne måten, det er først da man ser hvor ensidig og massivt slankehysteriet egentlig er. Vi får jo små drypp hver eneste dag, men det krever litt mental konsentrasjon for å bli bevisst på den egentlige mengden. Og det er et viktig poeng at disse «snille» bladene også pusher slankestoff, ikke bare de glansede motemagasinene.

    Leste nettopp innlegget ditt i Dagsavisen i dag, det var så poengtert og velbegrunna. Og ikke minst veldig morsomt!

    Jeg jobber som lærer på en videregående skole i Oslo, og det er (heldigvis) overraskende mange av elevene mine som er bevisste på og kritiske til det kroppshysteriet de har rundt seg. De synes det er trist at det er blitt så voldsomt, men de uttrykker også at de synes det er veldig vanskelig å stå imot det. Og det skjønner jeg veldig godt. I neste norsktime skal jeg be dem lese og diskutere innlegget ditt, jeg tipper mange av dem vil synes det er forfriskende med noen litt andre perspektiver. Kanskje du plutselig får 30 nye lesere! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: