Ny leder i NFF

Jeg gleder meg til å gå i gang med vervet som leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening – Norges største skribentorganisasjon!

Under helgas årsmøte på Grand hotell i Oslo la frilanser og styremedlem i NFF, Lars Aarønes, fram utkastet til en rapport om frilansernes vilkår. Dette var nedslående lesning. Honorarene har stått stille i tjue år, og i enkelte tilfeller har de gått nedover.

Det var den norsk-syriske skribenten Sara Mats Azmeh Rasmussen som nystartet denne debatten i fjor, noe som førte til at flere organisasjoner gikk sammen om å danne det såkalte Frilansinitiativet. Rasmussen er forøvrig av flere blitt foreslått som mottager av statsstipend, et opprop jeg også har stilt meg bak.

De siste åra har vi sett en voldsom vekst i antall kommunikasjonsrådgivere og PR-konsulenter. Disse sørger for et talerør inn i offentligheten for dem som kan betale for det. Dermed blir det desto viktigere å sikre en plass til de uavhengige stemmene, som ikke er tilknyttet bedrifter, institusjoner eller konserner. For eksempel de frie forfatterne.

Skann 52 kopi

 

Ett Svar

  1. Gratulerer så mye! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: