Alarm! Blodårer på føttene

sjpSkuespiller Sarah Jessica Parker vakte oppsikt på den røde løperen, kan vi lese på Se og Hørs nettsider. Og det var ikke fordi håret hennes liksom fløy ut til begge kanter, nei, det var fordi hun har blodårer på føttene.

tekst

Det som fascinerer meg med denne typen kroppsjournalistikk er at mediene ofte klarer å legge skylda for mobbingen over på noen andre. Det er alltid «Twitter», «fansen» eller «amerikanske medier» som har slengt med leppa. Vi bare videreformidler bildene og skjellsordene i nyhetstjenestens navn – don’t shoot the messenger.

sjp2

6 svar

 1. Latterlig å ta bilde og skrive om disse blodårene da . Nettet er jo fullt av slike platte kommentarer.

 2. ceciliebjornstad2013 | Svar

  Tullete. Dem hadde vel lite å skrive om…

 3. Kjære Marta. Jeg må bare informere om at dette feminisme tullet ditt går over styr.
  Du tar alt til deg som om alle kvinner er offer. Menn får dritt de også, akkurat som kvinner. det er derfor ingen grunn for deg å overreagere når kvinner får slengt stygge kommentarer etter seg.
  Det er slik her i verden at folk misliker hverandre. Verden er dessverre et ganske brutalt og ondt sted. Tror du virkelig at du klarer og fjerne det? Diskriminering og rasisme vil alltid være i verden! Du kan ikke fjerne det! Det er faktisk umulig. Diskriminering og rasisme kommer av at folk misliker hverandre, derfor spesielle grupper og dermed folkegrupper. Det er noe som heter personlighetskræsj. Alle kan ikke være venner, alle kan ikke respektere hverandre, jeg er veldig lei for det men slik er det ikke. Jeg vet at du vil ha en regnbue verden hvor alle kvinner blir respektert og likestilt med menn. Men dette er alt likestillingen vil gå. det blir ikke mer likestilling nå, og det er fordi det er ikke noe mer å likestille. Likestillingen er ferdig, og så rettferdig som den kan bli. I noen land er det ikke likestilling i det hele tatt! Det er heller sånne temaer som en såkalt «feminist» du bør skrive om. Ikke at Sarah Jessica Parker har bestemor føtter og at Courtney Cox har bestemor kne. Det er ikke synn på dem! DET ER FAKTA at de begynner å bli gamle og at avisen derfor velger å kommentere det. Det er ikke diskriminering.

  Du bør ta deg en saftig titt i speilet og ta og vurdere hva som virkelig gjør det til et kvinneforkjemper. Jeg ville absolutt sagt at du var feminist. Men du misbruker tittelen på å kommentere tull

 4. Endelig en blogg med både humor og meningsfulle betraktninger. Takk!

  Jeg leste intervjuet med deg i Aftenposten i helga, og nå har jeg pløyd meg gjennom mange av postene dine. Jeg synes så altfor mange blogger blir enten for overfladiske og tomme eller for seriøse og påtatt dype. Du klarer å balansere viktige temaer med humor og vidd, og det har jeg ikke funnet så mange andre steder. Nå har du fått en ny fast leser!

  Jeg blir så matt av å se at det både ses på som normalt og helt akseptert i dagens samfunn at vi (særlig kvinner) bruker så enorme mengder energi og penger på å iscenesette oss selv med utgangspunkt i verdier som vi sjelden stopper opp og reflekterer over. Alt skal være så perfekt, og det virker som om det er helt uproblematisk å prioritere rådyre vesker, stram mage og nyoppussede hus framfor å bruke tid og energi sammen med mennesker man er glad i.

  Mediene, sammen med andre kommersielle interesser, har i stor grad skyld for hvordan vi tenker og hva vi ser som verdifullt, men vi har også ansvar selv for å ta fokuset tilbake på de viktige tingene. For meg handler de tingene om å være der for andre, å oppleve at andre er der for meg, å le så man får vondt i magen, å legge vekk klokke og mobil for å være til stede der du er, å ha tid til å tenke.

  Hvis vi blir mer bevisste på hva vi egentlig bryr oss om, innerst inne, tror jeg vi kvinner kan klare bedre å stenge ute de stemmene som påstår at vi hele tiden burde bli flinkere til ditt og datt, at vi burde bekymre oss over å ikke være bra nok, og at vi vil få det så mye bedre hvis vi kjøper oss det ene eller det andre. Jeg har brukt litt tid på å komme dit, og jeg tror at blogger som denne kan hjelpe mange på veien. Hva er det vi er så redde for? Jeg tror gutta er flinkere enn oss til å senke skuldrene og bare være fornøyde. Derfor trenger vi et kjønnsperspektiv. Man trenger ikke være en gammeldags, vrien og surmaga feminist for å bruke det perspektivet til noe produktivt.

  Jeg gleder meg til å lese bloggen din videre!

  Hilsen Merete

  1. Godt skrevet Merete. Enig med deg i dette her.

  2. Hei Merete
   Tusen takk for veldig hyggelig og klok tilbakemelding! Slike innlegg beriker bloggen!
   🙂 hilsen Marta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: