La dama stå for de feminine pliktene

Det er Valentine i morgen, og Nettavisen er i det romantiske hjørnet. I dag ønsker de å redde norske parforhold:

oppvask3 ”La dama stå for de feminine pliktene, og ta deg heller av dekkene på bilen hennes. Da får du ifølge studier et bedre sexliv.”

nyoppvaskHvis en nyhet stammer fra ”et amerikansk studie” er det best å rydde forsiden – dette er som kjent alltid forskning på høyeste nivå.

Tenk bare på hvor mange kvinner som har fått reddet helsa si fordi norske medier har videreformidlet forskningsresultater som ”Husarbeid motvirker brystkreft” og ”Sunt for kvinner å svelge sæd”.

Så tusen takk for den varme omtanken.

3 svar

 1. Jo mer jeg leser av dine sitater fra Nettavisen, desto sikrere blir jeg på at den «avisen» skal jeg aldri lese. Tusen takk for advarslene!

 2. Leste du hele saken, Marta? Du hopper glatt over de tre kvinnene vi intervjuer i artikkelen (en forsker, en sexekspert og en konemor), som taler den amerikanske undersøkelsen midt i mot. For ikke å snakke om resultatene Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) i samarbeid med Likestillingsutvalget kom frem til. Passet det ikke helt med det inntrykket du gjerne ville formidle?

  1. Hei Lars!
   Jo, jeg leste saken, og fikk med meg at flere av dem dere snakket med var uenig i det noe reaksjonære budskapet.
   Jeg mener like fullt at hyppig formidling av denne typen kvasivitenskaplige studier fra utlandet, er fordummende for den offentlige diskusjonen.
   Se bare på leserne deres i tråden under:

   ”En sånn dame som vil at mannen ska være en liten feminin hushjelp erre ingen man som vil ha.

   ”Klare kjønnsroller her i huset, og skal aldri forandres på. jeg vasker ikke gulv eller tørker støv osv. Uaktuelt da det er damearbeid.”

   ”Alle vet vel om at kvinner stort sett velger den mann som er mest maskulin og har litt macho image når de skal velge partner.”

   mvh Marta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: