Garantert pumpsfri

Jeg eeelsker Mia Skäringer!

Den svenske tv-serien ”Solsidan” er endelig tilbake på TV2, og dermed kan vi igjen nyte synet av fabelaktige Mia med den flotte värmlandsdialekten.

Jeg oppdaga henne gjennom komiduoen ”Klara och Mia” for noen år siden, og har skaffa meg bøkene ”Dyngkåt och hur helig som helst” og ”Avig Maria”, som begge er basert på hennes blogg og spalter i bladet ”Mama”.

Akkurat som rollefiguren ”Anna” i ”Solsidan” er Mia møkklei av barselsgruppas flinke ”Odd Molly-mammaer”, statusjag og såkalte ”husfredsknull”. Da hun opprettet bloggen lovte hun leserne at den skulle være ”garantert pumpsfri”:

”Absolutt ingen bilder av et par lekre pumps jeg så i butikken på vei til barnehagen!”

Mia lengter etter ekte mennesker som tør å vise både sårbarhet og strekkmerker, og starter med å gjøre det selv. Den nyskilte skuespilleren er raus, iblant nesten grenseløs, når hun i bøkene byr på opp- og nedturer i eget liv. Befriende og morsomt for alle som har vært ute en vinternatt før.

Mia har også gjort stor suksess med et sceneshow basert på debutboka, og er snart aktuell med hovedrollen i en ny langfilm med arbeidstittel ”Mama Mia Andersson”. Filmen beskrives som en sørgelig komedie om en alenemor hvis eksmann har truffet en ny kvinne som tar over mammarollen i den splitta familien.

3 svar

  1. Høres jo veldig interessant ut! Blogger hun enda, og har du i så fall en lenke?

  2. Hei! Jeg tror hun har bloggpause, satser på film/tv.
    Her er noen gamle bloggposter http://blogg.yourlife.nu/avig-maria/.

  3. Hurra, jeg elsker også Mia Skäringer! Den tiraden hun har i Solsidan til barselgruppa som består av «jävla Odd Molly-fittor» er ubetalelig. Og Mia & Klara! Ah! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: