«Men only»

Vi ser stadig nye tegn på at apartheid-ideen lever i beste velgående.

Fra Saudi-Arabia kom nylig nyheten om at Kong Abdlah er i ferd med å bygge en egen bydel for kvinner i ørkenbyen Hofuf. Flere rene kvinnebyer er også under planlegging. Myndighetene fremstiller prosjektet som rein feminisme:
Ettersom kvinner ikke har lov til å arbeide i samme rom som menn, vil dette skape mange nye kvinnearbeidsplasser. Dessuten kan de få arbeide i fred for det mannlige blikk.

Rett før årets studiestart ble det kjent at myndighetene i Iran hadde utestengt kvinner fra 77 universitetsfag, fag de mener er «uegnet for kvinners natur». Blant disse var kjemi, fysikk, regnskap, bedriftsøkonomi, administrasjon, engelsk og ulike typer ingeniørfag. Da gjenstår vel bare heimkunnskap?

Faksimile Aftenposten

Og som om ikke det var nok: Nå har Sola flyplass i Stavanger begynt å skille menn og kvinner i egne køer! Dette for at travle menn skal slippe å vente på kvinnesommel med «Bh-spiler og hårklemmer», skriver Aftenposten.

Da ligger det vel an til en kulturboikott av neste års Kapittelfestival…

Ett Svar

  1. Likestilingsmedister | Svar

    Tja, vi har da egne strender for kvinner i Italia var det ikke? Eller i hvert fall forslag om å innføre det. I England har kvinner egne badedager reservert for seg på offentlige bad menns menn ikke har det. I Sverige er den haugevis av tilbud som bare er tilgjengelig for kvinner, men ikke for menn. Les Pär Ströms bok så får du dokumentasjon på det. Og hva med dette:

    «Drømmen om et eget universitet for kvinner gjorde Berit Ås til den sentrale drivkraften bak lanseringen av Kvinneuniversitetet på Løten. Dette skulle være et lærested basert på feministiske verdier, hvor tverrfaglig forskning og undervisning om kvinnekultur skulle foregå i samarbeid med nasjonale og internasjonale kvinnegrupper og kvinneorganisasjoner. Stiftelsen Kvinneuniversitetet ble opprettet 1983, to år senere startet undervisningen, og 1987 fikk Kvinneuniversitetet sin egen post på statsbudsjettet. Norges andre kvinneuniversitet ble etablert i Steigen i Nordland 1991, og etter modell fra Norge åpnet svenskene sitt kvinneuniversitet i Sundsvall 1995.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: