Meningsløs advarsel

«Advarer gravide og ammende mot farlige miljøgifter» er tittelen på en artikkel i Aftenposten i dag.

Det er Norsk institutt for luftforurensing som slår alarm. Hver eneste av oss går nemlig omkring med mer enn 200 ulike giftstoffer i kroppen, som blant annet stammer fra hudpleieprodukter, barneleker, klesplagg og elektriske komponenter.

Det høres jo ikke bra ut. Gravide og ammende bes om å være spesielt forsiktige.

Men hvordan skal de stakkars kvinnene ta dette budskapet? Lista over bekymringer i denne livsfasen er allerede lang, og nå skal du i tillegg lete etter formler for giftstoffer på absolutt alle produkter du omgir deg med?

Jeg synes forskerne  – og Aftenposten – bør rette skytset mot produsentene i stedet, og jobbe for et forbud mot farlige giftstoffer, heller enn å ødelegge dagen for gravide damer.

2 svar

  1. Enig i deg med dette. Min barseltid ble faktisk en del preget av dette da en av mødrene i barselgruppa var ekstremt opptatt av alt som var farlig for barnet. Det kunne bli ganske slitsomt. Eksempelvis må man jo alltid ha de riktig lekemerkene, alltid gå der det til enhver tid er minst trafikk, sjekke dagens luftforurensing før man beveger seg ut, ha økologiske klær til barnet, vaske alt på nitti og seksti grader. Det er desverre ikke tull. Heldigvis slapper hun mer av nå, men kun fordi hun ikke har mulighet til å kombinere denne angsten for alt som er farlig med det faktum at hun jobber heltid. Det lar seg jo ikke gjøre å oppdatere på alt som er farlig og gjøre alt bakterie/farefritt med mindre man har det som jobb.

  2. Jepp, hva skal man med å bli vettskremt når det er umulig å gjøre noe med det. Det stresser bare babyen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: