Bekims bok selger

Bekim Sejranovic

Den norsk-kroatiske forfatteren Bekim Sejranovic – som jeg intervjuet på scenen under Oslo bokfestival i september – ligger nå på andreplass på Tronsmos bestselgerliste.

«På vei til ingensteds» heter den fengende boka, som har sterke selvbiografiske trekk. Den ble opprinnelig skrevet på kroatisk og har allerede fått strålende mottakelse i kroatisk presse. Den har også vunnet et pris som årets beste roman fra de tidligere joguslaviske land. Nå er den altså ute på norsk.

Bekim ble statsløs da krigen brøt ut på Balkan og han kom til Norge i 1993. Siden den gang har han blant annet underviss i kroatisk på Universitetet i Oslo, og oversatt Frode Grytten, Kjell Askildsen og Ingvar Ambjørnsen til kroatisk.

Et morsomt apropos er at undertegnede ble kjent med Bekim i 1997 – da vi begge jobbet som postmenn i Oslo sentrum. Jøss som tida går!

Ett Svar

  1. […] Bekim Sejranovics bok har fått en strålende anmeldelse i siste nummer av Ny Tid! Anmelderen skriver at boken er et slag i magen: “Etter å ha lest boka, begynner tankene å kverne. Forstyrrende og fabelaktig. Akkurat slik en god og viktig bok skal være!” Hun avslutter med et ønske om at hans andre roman – Ljepsi kraj (En vakrere slutt), snarest oversettes til norsk. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: