Åsa Linderborg kommer!

Åsa Linderborg er aktuell som en av bidragsyterne i antologien ”Högerns svarta bok,” som gis ut i forbindelse med det nært forestående valget i Sverige. (Foto: Ulla Montan)

Svenskene er heldige. I deres tabloidaviser praktiseres – i motsetning til her hjemme – et skarpt skille mellom debatt- og kultursidene på én kant, og «rampelys»-sidene på en annen. Det betyr at avisene har opptil flere reality- og puppefrie sider, samt at man kan gjøre plass til hardtslående kulturredaktører som Åsa Linderborg i Aftonbladet.

I løpet av få år har Åsa Linderborg markert seg som en av Sveriges mest profilerte samfunnsdebattanter. Hun er doktorand i historie og hennes nydelige selvbiografiske roman ”Meg eier ingen” (2008) har solgt 350 000 eksemplarer bare i Sverige.

Tirsdag 28. september blir hun å se og høre i Oslo under seminaret «Kritikk av kritikken» som tar for seg norsk sakprosa-anmelderi.

Arrangørene har fått Linderborg til å gå gjennom et bredt utvalg av norske sakprosakritkker og si sin mening om disse.

Andre navn på programmet er: Jonas Bakken, Tore Rem, Karin Haugen, Knut Olav Åmås og Karianne Bjellås Gilje.

Seminaret arrangeres av Kritikerlaget, tidsskriftet Prosa og freelanceutvalget i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, (der undertegnede forøvrig er styremedlem), og det hele foregår tirsdag 28. september kl. 19.00 i NFFs lokaler, Uranienborgvn. 2 i Oslo.

2 svar

  1. Jeg digger, digger, digger Linderborg. Synes hun er smart uten å være pompøs eller selvfremførende, sterk og svak på en gang. Leste Mig äger ingen da jeg bodde i Sverige. Står fremdeles klart i minnet!

  2. Kult – bra dame, bra arrangement.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: