Mere blod!

trueblood_posterFjernsynets innkjøpssjefer har vært på tv-messe i USA, og plukket ut nye serier som kanskje kommer på norske skjermer i løpet av høsten. En av dem TVNorge falt for var ungdomsserien «Vampire Diaries» basert på bøkene til L.J.Smith. Den ferske serien forsøker selvsagt å sko seg på den voldsomme «Twilight»-suksessen. Det forundrer meg slett ikke at 75 prosent av vampyrfilmpublikummet består av unge kvinner: Få ting er mer pirrende enn den forbudte kjærligheten til en farlig vakker vampyr. (Og Robert Pattinson kvalifiserer så det holder.)
Dette har også serieskaperen Alan Ball (”Six Feet Under”) forstått. I hans nyeste tv-serie ”True Blood” – som i Norge er blitt sendt på Canal+ – møter vi den svært tiltrekkende vampyren Bill Compton, spilt av Stephen Moyer. Han forfører servitrisen Sookie, som spilles av tidenes yngste Oscar-vinner Anna Paquin (”Piano”.) Serien tar vampyrenes eksistens på blodig alvor, og dramapotensialet druknes derfor ikke i humor og effekter. Den sexy serien har klare kvaliteter, men jeg føler likevel at den kunne gått dypere ned i mørket og persontegningene.
Heldigvis er «True Blood» noe mindre familievennlig enn «Twilight», som styrte helt unna vampyrsexen. Nå gjenstår det å se om «Vampire Diaries» kan måle seg med sine forbilder.

3 svar

  1. Twilight er jo genialt da. Edward Cullen er genial!

  2. Det virkelig morsomme med «True Blood» er jo at den går inn i Southern Gothic-tradisjonen som en småsøplete tv-variant av Faulkner og Tennessee Williams. Miljøskildringen av den klamme, innestengte småbyen i Louisiana, der alle har for mye sminke, synlige bh-stropper under singletten, og plastikkstoler som ikke matcher på altanen, er overbevisende white-trashy. Og så kommer pustet av gullalderen og Scarlett O’Hara-romantikken og den forgangne storheten inn når Bill tar med Sookie til plantasjen han levde på en gang.

    For meg blir serien litt for lettbent i lengden. Men introen er rett ut fabelaktig, og viser bedre enn mye annet spenningen mellom forfall og forråtnelse på den ene siden, og på den andre siden alt det forfinede som er forsvunnet.

  3. Jeg har lest både Twilight-serien og Southern Vampire-serien som True Blood er basert på, og jeg kan si at sistnevnte er mye, mye bedre.
    Jada, Twilight-serien har gått sin seiersgang verden over, men du og du så kjedelig den er!! Den har så mye potensiale til å være spennende, men feiler totalt. Jeg er riktignok litt over målgruppen, men likevel. Southern Vampire-serien er mye bedre!! Jeg har enda til gode å se serien, så hvis den er som bøkene, har jeg tydeligvis mye å glede meg til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: