”I byen Samarkand” – årets hit?

odd-nordstoga
Odd Nordstoga fikk velfortjent skryt av landets anmelderstand, da han slapp den nydelige plata ”Pilegrim” for noen uker sida. Et par av de ellers fornøyde kritikerne påpekte imidlertid at albumet ikke hadde noen opplagte hits som «Kveldssong for deg og meg» og ”Heim te mor”. Da lurer jeg på om cd-spilleren deres ved feiltagelse hoppet over spor åtte: Den Østen-inspirerte folkrockperlen ”I byen Samarkand” – som jeg vil hevde er den mest umiddelbart fengende melodien i årets norske platehøst!
Nok en gang er det den musikalske forfatteren Ragnar Hovland som står for teksten – for øvrig den eneste mannen jeg vet om som klarer å ose av sjarm uten å bruke ansiktsmimikk – og den eksotiske byen han har beskrevet ligger i Usbekistan. Øyvind Staveland sitter på et hotellrom i dette øyeblikk og river seg i krøllene over å ikke være opphavsmannen til ”I byen Samarkand”.

Det finnes sikkert dem som tror at Odd Nordstoga satt og sullet på en gård i Vinjetraktene fram til han plutselig kom opp med plata ”Luring.” Men det var altså hans femte album, og man kan undre seg over hvorfor plateselskapet ikke har trukket fram disse fine platene, og prøvd å pushe dem i kjølvannet av suksessen – slik forlaget Oktober har lykkes med i forhold til Anne B. Ragdes gamle bøker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: