Frida – med hjertet i hånden

frida-hyvonen-cover2
Frida Hyvönen: ”Silence Is Wild” (Licking Fingers/Playground)
Den pianospillende svensken Frida Hyvönen har mange likheter med vår egen Susanne Sundfør: De er begge intense, kompromissløse og uvanlig talentfulle musikere med sans for dramatikk. Fridas debutalbum ”Until Death Comes” (2005) fikk varm mottagelse i svensk presse, og det samme bør skje med denne oppfølgeren. Hyvönen er en moderne låtskriver som synger sterkt og vakkert, melodiene er intrikate og spennende, tekstene likeså. I likhet med Håkan Hellström bruker hun aktivt referanser fra andre låter, for eksempel ender den flotte åpningslåta i et velkjent tema fra ”Dirty Dancing.” Dette er utvilsomt en artist med en klar musikalsk visjon, og det føles godt å bli med på hennes reise. Frida Hyvönen er booket til by:Larm 2009, så sjansene er store for at hun blir neste års Lykke Li.

3 svar

  1. […] øvrig den samme scenen som nylig presenterte en Laleh i toppform). Frida Hyvönens siste album “Silence is Wild” anbefales […]

  2. mektige matryoshka | Svar

    Jeg er overrasket over hvor lite kjent Frida er i Norge, for hun er virkelig en steinbra, helt utenom det vanlige interessant artist etter mitt skjønn. Helt særegen i sin stil og rakt fram kompromissløs som du skriver. Den nye skiva to the soul er også en musikalsk perle, og det overrasker meg at ikke flere tok turen til parkteatret 11. Mai i år for å høre henne. Er hun for vanskelig tilgjengelig for et norsk publikum, eller er det promoteringa det står på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: