Er norske kvinner spesielt lettlurte?

spc3b8kelse

Saera Kahn måtte tåle mye pepper da det kom fram at hun ringte til spåkoner i tid og utide. Men er hun egentlig mer overtroisk enn den norske gjennomsnittskvinnen? Ikke hvis vi skal tro programsatsningen til ”kvinnekanalen” FEM. En vanlig tv-uke på denne kanalen består nemlig stort sett av gjenferd og synske mennesker.
FEM viser blant annet den britiske dokuserien ”Det spøker!” om hjemsøkte steder, dramaserien ”En engel i blant oss”, for den voksende gruppen norske englefans og showet ”Den sjette sans”, om en synsk mann som setter folk i kontakt med sine avdøde familiemedlemmer. I dramaserien ”Afterlife” møter vi klarsynte Alison, som har sett ånder siden hun var et barn, mens ”Ghost Whisperer” handler om gjenferd. Andre titler på kanalen er: ”Lisa Williams – livet blant de døde”, ”Paranormal State”, ”Gatehypnose” og ”Synske barn”.
Jeg vet ikke om kanalen har gjort markedsundersøkelser og funnet ut at de treffer målgruppa med sin satsning, men det er liten tvil om at det er kvinnelige kunder som holder liv i yrkesgrupper som astrologer, spåkoner og englelærere. Er vi mer overtroiske enn menn?

Ett Svar

  1. Nå er det vel ikke det at Saera Khan har ringt spådamer som er det store problemet, men det at hun har jugd og sagt at hun _ikke_ har gjort det. Og selvfølgelig at det ikke er hennes egne penger hu har ringt for…

    Er kvinner mer overtroiske enn menn?
    Det låter ikke usannsynlig. Ikke fordi kvinner er mer lettlurte eller mindre logiske eller noe sånnt, men fordi alle mulige husmortriks, hemmelig magi og utenomvitenskapelig medisin alltid har vært kvinnens domene. Arven etter det er vel typisk sånne magiske steiner som kvinner driver med, alternativ medisin, astrologi, healing, og en masse retninger som er forbindi med kvinnerolla. Det er vel både en styrke og en svakhet, skulle jeg tru?

    Humbug det meste, sikkert. Men det er jo en viss makt i å kontrollere humbug også? (bare se på det kongelige norske arbeiderparti. høhø)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: