Vic Mackey ruler!

Intens politiskildring

”The Shield”
Hovedrollefiguren Vic Mackey i krimserien ”The Shield”  er en kraftig liten plugg, skallet, hissig og ganske mannsjåvinistisk. Likevel er han den mest sexy politimannen undertegnede har sett på fjernsyn noensinne! Mackeys kompleksitet er, ved siden av spenningen og det høye tempoet, det som nagler deg fast til denne serien. Den er enklere oppbygd enn HBOs kvalitetskrim ”The Wire”, med færre tråder og høyere intensitet. Men følelsen av realisme er like sterk i de to seriene, og det samme gjelder faren for avhengighet.

Ett Svar

 1. Hei!
  Litt merkelig at ingen andre har kommentert denne posten før, men jeg synes det er spennende å høre at ei jente faktisk også blitt litt betatt av dyret Vic, om man kan si det på den måten.
  For gutter kan det kanskje være lettere å forstå at den typen av karakteristisk oppførsel blir sett på som sterk og ledende, men med den grad av intensitet som vi ser i denne serien tror jeg også de fleste gutter vil forvente at jentene vrir seg av de ukomfortable scene og umoralske handlingene man blir vitne til.
  Jeg må innrømme at som gutt selv er jeg litt ukomfortabel med at jeg hele tiden holdt med «The Strike Team» i mer eller mindre alt, uansett hva de gjorde, selv om jeg visste godt og vel at hele bunten nok burde vært bak lås og slå. Helt til «the bitter end» var Vix den sterk Alfa-hannen som til slutt endte opp med å overleve, på sitt eget merkelige vis.
  Det er også interessant i denne historien, å merke seg de moralske dillemaene og avgjørelsene som tas, med tanke på at Vix anser seg selv om en samfunnets godgjører i det hele. Her kommer det fram at Vic i hovedsak er en «Konsekvensialist», altså en person som mener at «hensikten rettferdiggjør middelet». Hvis man mener og tror at sluttresultat blir godt, da er avgjørelsen om å gjøre det man gjør, et godt valg. I motsetning til dette finner man «deontologien», som sier at handlingen i seg selv en enten god eller ond, altså kan man ikke stjele uansett om hensikten er god, fordi handlingen i seg selv ikke er god.
  Men når alt kommer til alt dreier dette seg om følelser, både i serien og for de som ser på, og løet er lagt opp til at man skal føle Vics følelser i serien. Og det gjør man, gjennom de harde valgene; man skal overleve, og familien skal bestå – slik er vi alle dypt inne, men de færreste av oss trenger noen gang å måtte konfrontere noe slikt.
  Og slik har det seg at brutal virkelighet på TV blir engasjerende underholdning.
  La meg understreke at dette ikke er noen form for kritikk, tvert imot. Jeg holdt med Vic til «the bitter end», og jeg hadde adrenalinet i halsen hele veien.
  Go Vic!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: