Småkjedelig om flerkoneri og alfakvinner

Her er noen linjer om et par tv-serier jeg har sett i det siste:

Utnytter ikke potensialet

”Big Love sesong 2”

Andre sesong av HBO-serien om den polygame familien Henrickson i Salt Lake City, er klar på dvd. Da serien var helt fersk ble seeren drevet av en nysgjerrighet overfor den alternative livsstilen, og nå gjelder det for manusforfatterne å ta historien et hakk videre. De lykkes ikke helt. En serie om en familie bestående av en mann, tre koner, to tenåringer og en hel haug småunger, har et enormt dramapotensial, men dette utnyttes ikke til fulle. Fokuset ligger for ofte på utenom-ekteskaplige problemer, rettstvister og maktkamp blant mormonere. Kom deg hjem til konene dine, Bill! tenker denne seeren da. Big Love er fremdeles en kvalitetserie, men den mangler temperatur.

Rosa lettvekter

”Lipstick Jungle”

Candace Bushnell, forfatteren av ”Sex and the City”, er tilbake med nok en tv-serie om vakre alfakvinner på Manhatten. Damene i ”Lipstick Jungle” har attraktive direktørroller i mote- og filmindustrien, men til tross for sin voldsomme suksess, har de selvsagt sitt å stri med. For eksempel dårlig samvittighet for å ta seg en kjekk ung elsker. Der ”Sex and the City” gikk litt under huden på rollefigurene, sveiper denne serien over sine fjærlette karakterer med støvkost. Potensialet er der, men serien er ikke morsom nok til å havne i sitcom-kategorien, og mangler dybden til å fungere som drama. I blant blir det også irriterende klisjéfullt – man trenger ikke slikke seg rundt munnen ti ganger for å vise at man er kåt! Serien sendes på Canal+ og finnes på dvd.

Helt vanlige superhelter

”Heroes”

Den amerikanske science fiction-serien ”Heroes” har vært blant verdens mest populære tv-serier det siste året, og nylig ble den første sesongen (20 timer) sluppet på dvd i Norge. Det handler om mennesker som oppdager at de har overnaturlige evner eller superkrefter, om du vil. Cheerleader-jenta Claire Bennet kan hoppe fra en bru og gå inn i et brennende hus uten å bli skadet. Politikeren Nathan Petrelli kan fly, mens den japanske nerden Hiro kan reise i tid. Mens de forsøker å tilpasse seg den nye tilværelsen, blir det tydelig at de alle skal spille en rolle i kampen om å redde verden. De engasjerende enkeltskjebnene gjør ”Heroes” til noe mer en den klassiske kampen mellom det gode og det onde. Heldigvis klarer man også å samle alle trådene i finalen, noe man sjelden lykkes med i slike ”evighetsserier”.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: