Hippiekid og fashion rebel

Her er noen linjer om noen plater jeg har hørt i det siste:

Spennende nykommer

Aura: ”Columbine” (VME)
22 år gamle Aura Dione har fransk/færøsk/dansk/spansk-bakgrunn, og hun er blant de heteste stjerneskuddene på den danske pophimmelen. Den pyntesyke damen beskriver seg selv som ”hippiekid” og ”fashion rebel” og har knyttet bånd til moteindustrien. Men langt viktigere enn alt dette: Musikken på debutplata ”Columbine” er overraskende frisk, variert og smittende! Sjangermessig minner hun om Dolly Parton, Shakira, Suzanne Vega, Regina Spektor og ikke minst Tracy Chapman, som hun også deler stemmelikhet med. Det dreier seg altså innsmigrende folkpop med gjennomarbeidende tekster. (De tar for seg alt fra incest til australske aboriginals). I det hele tatt en vellykket oppdatering av det tradisjonelle singer/songwriter-lydbildet – hold ørene åpne for Aura!

Frisk glamrock

Pop Levi: “Never Never Love”

70-tallets glamrock har fått en gjenoppliving de siste årene gjennom band som Scissor Sisters, The Ark og Mika. Britiske Pop Levi gjør ikke skam på sjangeren, tvert i mot er hans smittende popmelodier både sjarmerende, dynamiske og originale, og dessuten noe mindre skrullete enn de nevnte artistene. Han fikk mange fans med debutalbumet “The Return To Form Black Magick Party”, og skuffer dem ikke på denne oppfølgeren. Den selvsikre mannen har selv beskrevet musikken sin som ”Prince making out with Dylan in Syd Barrett’s bedroom”, og han er absolutt inne på noe. Dette er sexy, teatralsk og morsom partymusikk, og tittellåta bør snarest listes på norske radiostasjoner.

NYPD blues

Joan As Police Woman: “To Survive”

Dette er andrealbumet til den særpregete New York-artisten Joan Wasser, som er fast turnémedlem i gruppa Antony & The Johnsons, og som i tillegg har jobbet med Scissor Sisters, Lou Reed og Rufus Wainwright. Sistnevnte bidrar her i den fine duetten ”To America”. Joan beviste på debutalbumet sitt at hun både er en usedvanlig talentfull låtskriver, som trakterer piano, fiolin og gitar, og kvaliteten er ikke dårligere på “To Survive”. Vi snakker om personlig folkjazz, kabaretpop og avantgarderock, fremført med et innstendig souldrag i stemmen. Og hun høres lettere og gladere enn forrige gang, ikke minst på singelen ”To Be Loved”. “To Survive” er et stykke kunstferdig og uttrykksfull pop, som styrer klar av eksentrismen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: